Service

Vi är en auktoriserad Volvo Närservice-verkstad, men utför även service av andra bilmärken. Varje bilmodell är unik och kräver olika typer av underhåll. Vi följer varje enskild tillverkares rekommendationer just för din bil beroende på ålder, mätarställning och tidigare servicehistorik. 

Reparation

Inte ens en pedantiskt skött bil är helt förskonad från reparationer. Delar slits och behöver ersättas för att bilen ska fungera som den är tänkt. Vi hjälper dig med alla typer av reparationer och rekommenderar att man åtgärdar problemen så fort som möjligt. Vår erfarenhet är att ett fel som inte åtgärdas tidigt oftast leder till mer omfattande reparationer.

Diagnos

Har du en lampa som lyser i instrumentpanelen samtidigt som bilen går dåligt? Vi hjälper dig med avläsningen av bilens felkoder. Många gånger räcker det för att bekräfta vad problemet är, men Ibland kan  en kompletterande felsökning också behövas. Innan vi åtgärdar problemet kontaktar vi dig med ett kostnadsförslag för reparationen.

"Motorlampan lyser, vad ska jag göra?"

Diagnos av felkoder från 450:-

Hjulinställning

Ojämnt däckslitage eller vibrationer i bilen? Då kan en hjulinställning vara lösningen. När vi utför en hjulinställning justerar vi vinklarna så att de står vinkelrätt mot marken och parallellt mot varandra. En korrekt hjulinställning minskar rullmotståndet vilket leder till lägre bränsleförbrukning, mindre slitage på däcken och en bättre körkomfort. 

Bromsvätskebyte

De allra flesta biltillverkare rekommenderar att bromsvätskan ska bytas ut varannat år. Detta beror på att bromsvätskan drar till sig fukt, som i sin tur leder till att kokpunkten minskar. Ett par hårda inbromsningar kan vara allt som behövs för att reducera bromsförmågan kraftigt med en bromsvätska med för hög vattenhalt. Ett annat problem med bromsvätska med hög vattenhalt är att hela hydraulsystemet kan börja rosta inifrån. 

Strålkastarrenovering

Väder och vind gör att dina strålkastarglas mattas av med tiden. Det försämrar sikten och kan resultera i ett nedslag på besiktningen. Med vår strålkastarbehandling blir dina glas så gott som nya igen.

Övriga tjänster

Har du bilen inlämnad på verkstaden i något ärende samtidigt som det börjar bli dags för besiktning? Behöver du skjuts till tåget? Är bilen inte körbar och du är i behov av bogsering till oss? Vi löser det! Vi är en liten verkstad men många flexibla lösningar.
Nordupplands Bil AB

Bäggebygatan 17
815 37 Tierp

Öppettider:

Måndag-Fredag 07:00 - 16:00
Lunchstängt: 12:30 - 13:00

Kontaktuppgifter:

Telefon: 0293-14020
E-post: info@nordupplandsbil.com